Appel en peren

Weetjes

Met OER-fruit haalt u een echt lekker stuk fruit in huis. OER-fruit geeft ieder hardfruitras (appels en peren) zijn eigen gezicht en de waardering die het verdient. Lees hieronder per ras de unieke kenmerken, zoals smaak.


Elstar

Elstar

Elstar wordt in Nederland geoogst aan het eind van de zomer en begin van de herfst. De Elstar is de populairste en meest gegeten appel in Nederland. U kunt de appels het beste bewaren in de groentelade van de koelkast. Appels scheiden ethyleen af dat het rijpingsproces versnelt. Bewaar ze daarom niet bij producten zoals komkommers en tomaten. Elstar is verkrijgbaar van september tot en met juni.

Jonagold

Jonagold

Jonagold wordt in Nederland geoogst aan het eind van de zomer en begin van de herfst. De Jonagold is een kruising tussen de Golden Delicious en de Jonathan en beschikt daardoor over goede bewaareigenschappen en een heerlijke traditionele smaak. U kunt de appels het beste bewaren in de groentelade van de koelkast. Appels scheiden ethyleen af dat het rijpingsproces versnelt. Bewaar ze daarom niet bij producten zoals komkommers en tomaten. Jonagold is jaarrond verkrijgbaar.

Royal Gala

Royal Gala

De Royal Gala is een middelgrote, kegelvormige appel. Het is een zoete handappel met geelwit, sappig vruchtvlees. Deze appels zijn geschikt voor desserts en salades. Appels van het ras Royal Gala zijn jaarrond verkrijgbaar.

Goudreinette

Goudreinette

De Goudreinette is een zoetzure appel met zacht vruchtvlees. De appel staat bekend om de verwerking tot appelmoes, maar is geschikt voor alle soorten van verwerking zoals sap, appelballen, gebak en salades. De kleur varieert van groengeel tot bronsachtig met vaak een blos.

Golden Delicious

Golden Delicious

De Golden Delicious kenmerkt zich door zijn goudgele schilkleur, vroeger werd de Golden Delicious daarom ook wel de banaanappel genoemd. U kunt de appels het beste bewaren in de groentelade van de koelkast. Appels scheiden ethyleen af dat het rijpingsproces versnelt. Bewaar ze daarom niet bij producten zoals komkommers en tomaten. Golden Delicious is jaarrond verkrijgbaar en komen van oktober tot en met juli van Nederlandse bodem.

Braeburn

Braeburn

Braeburn zijn grote rode appels met een gele ondergrond. De appel heeft een licht zoete smaak. Het stevige vruchtvlees is prima geschikt voor salades, taarten en appelmoes.

Fuji

Fuji

De zoete handappel Fuji is knapperig en zit vol sap. De kleur varieert van roze tot bruinrood gestreept. De Fuji is jaarrond verkrijgbaar doordat de appel uit diverse landen wordt geïmporteerd.

Granny Smith

Granny Smith

De Granny Smith staat bekend als friszure appel met knapperig, wit vruchtvlees. De felgroene appel wordt geel naarmate deze rijp wordt. De Granny Smith is een ideale handappel, maar ook gekookt of in salades is de appel heerlijk.

Conference

Conference

Handperen, zoals de Conference kun je puur natuur eten. Je hoeft de peer niet te schillen. In de schil zitten de gezonde voedingvezels. Conference is jaarrond verkrijgbaar.

Gieser Wildeman

Gieser Wildeman

De Gieser Wildeman is een echte stoofpeer en is het meest geteelde stoofpeerras in Nederland. Wanneer u bij het stoven rode wijn gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Naast rode wijn kun je ook honing of siroop toevoegen. Gieser Wildeman is verkrijgbaar van september tot en met april.

Doyenné du Comice

Doyenné du Comice

Handperen, zoals de Doyenné du Comice kun je puur natuur eten. Je hoeft de peer niet te schillen. In de schil zitten de gezonde voedingvezels. Was de peer altijd voor consumptie. Doyenné du Comice is verkrijgbaar van september tot en met maart.

Forelle

Forelle

De peer Forelle heeft een goudgele kleur, een heldere rode blos en een gevlekte schil. Het historische perenras heeft een goede smaak en is sappig. Het kleine formaat zorgt ervoor dat het een ideaal tussendoortje is.