Perensoep

Perensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gr pastinaak, in stukjes
  • 250 gr peer, in stukjes (Conference of Doyenné du Comice)
  • 1-2 tl kerriepoeder
  • 1 ltr gevogeltefond
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • zout
  • peper
  • 1 prei, in ringen
  • 100 ml room, lobbig

Bereiding

Smelt de boter en fruit hierin een gesnipperde ui. Voeg de stukjes pastinaak, peer en kerriepoeder toe. Bak de stukjes pastinaak en peer ongeveer 1 minuut en voeg dan de gevogeltefond en 1 kruidenbouillonblokje toe. Laat het geheel 30 minuten trekken. Blend de soep glad met een staafmixer en breng hem op smaak met wat zout en peper. Blancheer vlak voor het serveren van de soep de preiringen twee minuten in kokend water. Doe op het laatste moment de room bij de hete soep (niet meer laten koken). Verdeel de prei over 4 borden en giet de soep er overheen.