Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 Goudreinette appels
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el bloem
  • snufje kaneel
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de over voor op 200°C. Plaats papieren cupcake vormpjes in een cupcake bakblik. Steek rondjes uit het bladerdeeg en bekleed hiermee de cupcake vormpjes. Prik met een vork een paar gaatjes in bodem. Maak vervolgens een mix van klein gesneden stukjes appel, (vanille)suiker, kaneel en een eetlepel bloem. Vul de bakjes met het appelmengsel en strooi eventueel nog een beetje extra suiker er overheen. De bladerdeegstukjes die overblijven kun je op de bovenkant (in een leuk motief/vorm) plaatsen. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met wat losgeklopt ei. Plaats het cupcake bakblik 20 tot 25 miniuten in de oven, totdat de taartjes mooi goudbruin gekleurd zijn. Laat de appeltaartjes afkoelen en verwijder de papieren cupcake vormpjes.