Gevulde appel

Gevulde appel

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 mooie grote Elstar appels
  • 100 gr amandelspijs
  • 2 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • appelsap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • amandelschaafsel
  • roomboter
  • bakpapier
  • aluminiumfolie (voor bereiding in buitenland of op barbecue)

Bereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven), 165°C (heteluchtoven) of stand 3 of 4 (gasoven). Wel de rozijnen in appelsap. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de bovenkant van de appel er recht af. Maak in het midden van de schil een inkeping rondom de appel, zodat de schil niet knapt zodra deze verwarmd wordt. Bestrooi de binnenkant van de appel met vanillesuiker en zet de appels op een bakplaat met bakpapier. Meng de amandelspijs met de rozijnen, kaneel en twee eetlepels van de appelsap en vul de appels met dit mengsel. Garneer de appels af met wat amandelschaafsel en een klontje roomboter bovenop. Plaats de appels ongeveer 25 minuten in de oven tot ze heet en gaar zijn. De appeltjes zijn ook te bereiden in de buitenhaard of op de barbecue. De appeltjes dienen hiervoor wel in aluminiumfolie gedraaid te worden. Heerlijk als nagerecht met bijvoorbeeld een bolletje kaneelijs of vanillevla. Eet smakelijk!