Appeltaart

Appeltaart

Ingrediënten

  • 1 kg Goudreinette appels
  • 300 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 100 gr rozijnen
  • 40 gr amandelen
  • citroensap
  • 75 gr suiker

Bereiding

Verwarm de oven op 175°C. Doe 300 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 3 eetlepels geklutst ei en wat zout in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg de boter bij het mengsel. Kneed het deeg totdat alle boter opgelost is en je een grote deegbal hebt. Bekleed een beboterde springvorm met een deel van het deeg (bewaar nog wat deeg voor het vlechtwerk). Zet de vorm en het restje deeg koel weg. Schil 1 kilo appels, haal het klokhuis eraf en snijd de appels in blokjes. Meng de blokjes appels met 100 gram rozijnen, 50 gram gehakte amandelen, 1 scheutje citroensap en 75 gram suiker. Schep het appelmengsel in de springvorm. Maak van het restje deeg reepjes en leg die kruislings over de appelvulling. Bestrijk het deegvlechtwerk met de rest van het geklutste ei. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1,5 uur. Laat de appeltaart in de springvorm afkoelen.